Om oss

Är du ute efter en touch av modern elegans har du kommit till rätt ställe. Coquette of Gothenburg tillverkar smycken av silver, guld, ädelstenar och virkade smycken för kvinnan och mannen. Glansigt, elegant och stiligt är nyckelorden.


Varje smycke är designad och handgjord i Göteborg av Janna, företagets designer och grundare. Hon älskar att skapa och gör det med passion och mycket tålamod. Alla smycken är nästan helt handgjorda och är därför unika. Mottot är "Let Yourself Shine" för Janna är förtjust i smycken som gnistrar och som får dig att lysa. Hon har även alltid gillat elegans, "elegans är alltid i mode", som hon säger. 

Coquette of Gothenburg grundades 2013. Tanken är att skapa vackra och prisvärda smycken som kan bäras från morgon till kväll. Det började med Jannas passion till virkning. En dag bar hennes kusin virkade örhängen. Hon gillade idén och började skapa sina egna smyckesmönster med virkat garn. Med tiden utvecklades hon och idag jobbar Janna med olika tekniker och material och gillar att kombinera dem i ett smycke. Det unika med smycken är att det är det lilla extra som sätts på sist och som ändrar hela utseendet. 


Ordet 'Coquette' [kɒˈket] är franskt och betyder "elegant", "stilig", "snygg". Den manliga motsvarigheten till 'coquette' är 'coquet', därav färgskillnaden i logotypen. Coquette of Gothenburg är glad att bära båda betydelser i namnet och skapa smycken och accessoarer för både kvinnor och män. 


Vi tycker att det är spännande att ha dig här och hoppas att du kommer hitta något att 'lysa med' eller göra någon du älskar glad.